Tanden Bleken Slecht Voor Tanden

September 12, 2021
  1. Tanden bleken slecht voor tanden 10
  2. Tanden bleken slecht voor tanden 6
  3. Tanden bleken slecht voor tanden na
  4. Tanden bleken slecht voor tanden de

Stralend witte tanden wekken sympathie en vergroten je zelfvertrouwen. Het is dus niet zo gek dat het bleken van tanden populair is. Toch bestaan er nog veel vragen over dit onderwerp. Is het wel veilig, welke methodes zijn er en is het effect blijvend? Tanden bestaan uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn bepalend voor de kleur van het gebit. Die verschilt van persoon tot persoon. Verkleuren Door de jaren heen kan je gebit gaan verkleuren. Dit wordt onder meer veroorzaakt door: sigaretten thee koffie wijn Daarnaast bestaan er andere redenen waardoor tanden en kiezen donkerder zijn of worden: Verouderingsproces Dode tand als gevolg van tandbederf of een ongeval Medicijngebruik Ontwikkelingsstoornissen Bleekmethodes Om het gebit weer te laten stralen, kun je ervoor kiezen om tanden en kiezen te laten bleken. Er bestaan twee verschillende methodes: bleken van buitenaf en bleken van binnenuit. Na een wortelkanaalbehandeling is het mogelijk om een dode tand van binnenuit te bleken.

Tanden bleken slecht voor tanden 10

  • Mythologische koning van de onderwereld un
  • Tanden bleken slecht voor tandem.fr
  • Tanden bleken: is het veilig?

Hierbij gaat het dus om factoren van buitenaf. Bij intrinsieke verkleuringen gaat het juist van binnenuit. Dan is het tandglazuur en tandbeen (dentine, dat onder het glazuur en in de wortel zit) verkleurd. Maar verkleuring kan ook door een doorschemering vanuit de pulpakamer (de ruimte in de tand waar de zenuwen en bloedvaten zich bevinden, de weke kern). Andere intrinsieke verkleuringen kunnen veroorzaakt worden door fluorose (te hoge concentratie fluoride tijdens de tandontwikkeling), tetracyclineverkleuring (een antibioticum dat ook de tanden doet verkleuren tijdens de tandontwikkeling) en kystische pancreasfibrose. Hoeveel tanden zijn verkleurd? Bij bovengenoemde intrinsieke verkleuringen betreft het meestal meerdere tanden. Als het een enkele tand of kies betreft, is het meestal het gevolg van pulpanecrose (de weke kern van de tand is dood) of door een vulmateriaal gebruikt bij de behandeling van tandbederf (cariës) of een wortelkanaalbehandeling. Verkleuring bij pulpanecrose Bij pulpanecrose komt de verkleuring van binnenuit de tand of kies, waarschijnlijk door het doodgaan van rode bloedcellen (erytrocyten), waarbij hemoglobine vrijkomt dat door andere cellen die betrokken zijn bij de ontsteking omgezet wordt in donkerverkleurde stoffen (chromoforen).

Tanden bleken slecht voor tanden 6

tanden bleken slecht voor tanden die

Bovendien moet je met spoed naar de huisarts als je per ongeluk ook maar een druppel chloor inslikt. Europese regelgeving rond gebit bleken Pas sinds 1 november 2012 zijn er Europese regels opgesteld waarin staat omschreven dat niet iedereen meer met een hoog gehalte waterstofperoxide mag bleken. Voor 1 november 2012 waren daar geen duidelijke regels over. Sinds deze regels er zijn, mogen alleen nog tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) met een hoog gehalte van dit bleekmiddel tanden bleken. Sindsdien is er ook aan het percentage dat mag worden gebruikt een grens gesteld. Zo mag door tandartsen en mondhygiënisten per behandeling 6% peroxide worden gebruikt. Andere mensen, zoals schoonheidsspecialisten, mogen met nog maar 0, 1% peroxide werken. Om te voorkomen dat onbevoegde mensen zelf met een te hoog percentage peroxide aan de slag gaan, mogen in de winkel geen producten meer aan consumenten worden verkocht waar meer dan 0, 1% peroxide in zit. Wil je geen risico lopen bij het tanden bleken?

Tanden bleken slecht voor tanden na

tanden bleken slecht voor tanden 6

Houd hier dus rekening mee. Tanden bleken schadelijk of gevaarlijk Is bleken gevaarlijk? Een goede vraag. Wel als er voorafgaand aan het behandelen van een intrinsieke verkleuring wordt gebleekt met waterstofperoxide (met of zonder warmtebron). In de wetenschappelijke literatuur zijn verschillende gevallen van cervicale externe wortelresorptie beschreven. Hierbij wordt van buitenaf de tand bij de wortel afgebroken. Dit is zeer moeilijk om te behandelen. Daarom is het gebruik van waterstofperoxide af te raden. Perfectsmile De walking bleach-methode (waarbij wordt gebleekt met natriumperboraat gemengd met water) geeft niet dergelijke schadelijke gevolgen. Onlangs verscheen een waarschuwing over het bleekmiddel chlorine-dioxide door het bedrijf Perfectsmile dat sinds kort in Nederland wordt gebruikt. Deze stof wordt gebruikt als pesticide en voor industriële reiniging. Volgens het bedrijf kan deze stof onherstelbare schade aan glazuur en tanden veroorzaken (dit zou in het Verenigd Koninkrijk al zijn gebeurd).

Tanden bleken slecht voor tanden de

Tanden bleken hoeft per definitie niet slecht voor het gebit te zijn. Tenzij er schadelijke bleekmiddelen zoals waterstofperoxide of chloor worden gebruikt. Daarom zijn mensen sceptisch en vragen zich af of het bleken van hun gebit niet slecht is voor tanden en kiezen. Wij leggen je graag uit hoe dat zit. Een stukje gebit bleek geschiedenis Al vanaf de 19e eeuw probeert men hun tanden en kiezen te bleken. Door de jaren heen zijn hiervoor allerlei technieken en middeltjes uitgeprobeerd, die niet allemaal even goed waren voor het gebit. Inmiddels zijn er tal van wetenschappelijke onderzoeken geweest naar de risico's van gebit bleken, waardoor we er een stuk wijzer over zijn geworden. Waarom laten mensen hun gebit bleken? Al eeuwenlang zijn wittere tanden een schoonheidsideaal. Een wit gebit ziet er verzorgder uit dan gele tanden, waardoor veel mensen witte tanden willen hebben. Echter kan een gebit door de jaren heen verkleuren, door zowel interne als externe omstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding en roken.

tanden bleken slecht voor tanden en

Naast het feit dat chlorine-dioxide op de markt is gebracht door de concurrent van Perfectsmile, kan hoogleraar materiaalkunde A. Feilzer (ACTA) geen beslissend oordeel geven over deze stof. Er is immers nog weinig onderzoek gedaan naar chlorine-dioxide. Veilig bleken Bij goede bescherming van andere weefsels rondom te tand, kan er veilig met waterstofperoxide worden gebleekt in een laag percentage. Naast veiligheid is het ook een effectief middel om tanden te bleken. Een ander veilig en effectief middel dat door tandheelkundige professionals wordt gebruikt is carbamide peroxide (gebruikt bij het Opalescence systeem). © 2008 - 2021 Victorho, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd. Gerelateerde artikelen Tanden bleken in Nederland Witte tanden: iedereen wil ze, niet iedereen heeft ze.

Hierdoor worden je tanden gevoeliger voor nieuwe verkleuringen. Het effect van het bleken is dus meestal maar tijdelijk. Als je je tanden vervolgens opnieuw bleekt, worden ze nog kwetsbaarder en kom je in een vicieuze cirkel terecht. Bespreek de risico's van het bleken van je tanden daarom altijd eerst met een tandarts. Krijg je een terugbetaling voor bleaching? Het bleken van je tanden valt onder tandzorgverstrekking van esthetische aard en wordt niet terugbetaald door je zorgverzekering, ook niet als je een aanvullende tandverzekering hebt zoals Dentalia Plus. Alles wat je moet weten over tandcorrecties Ontdek waarom een gezond gebit belangrijk is in onze gratis gids met alle informatie over orthodontie en tandcorrecties!

Pas op met zure producten Voor wie tanden bleken een stap te ver vindt, staat het internet vol met tips om je tanden witter te laten lijken op een natuurlijke manier. Spoelen met appelazijn of citroensap en het eten van chocolade; het zouden wondermiddelen zijn. "Met zure producten, zoals azijn, moet je echt oppassen. Azijn heeft een lage ph-waarde en kan daarom je glazuur oplossen. " Goossens: "Ik ben al heel veel doe-het-zelf oplossingen tegengekomen. Spoelen met cola of sap van citrusvruchten is inderdaad nog veel schadelijker dan mensen denken. " Kokosolie voor wittere tanden Een beter idee is bijvoorbeeld je mond spoelen met kokosolie of baking soda zachtjes over je tanden wrijven, spoelen en vervolgens je tanden poetsen. Dan lijken je tanden net wat witter, omdat het vieze laagje als het ware weg is geschuurd. "Maar eigenlijk kun je stellen dat als het werkt, je tanden gewoon niet schoon genoeg waren, " zegt Goossens. "Wat echt werkt, is het goed reinigen van de spleetjes tussen je tanden.

  1. Buddy vespa gaat niet open 2017