Hond Spuugt Dik Wit Slijm

September 11, 2021

Er zijn veel andere ziektes die braken bij honden veroorzaken, vooral die welke verband houden met het spijsverterings- en ademhalingssysteem, hoewel deze gepaard gaan met veel meer alarmerende symptomen, waardoor u de dierenarts zult bezoeken om te bepalen wat er gebeurt. Lees meer over de oorzaken van braken bij honden. Wat te doen als mijn hond wit schuim overgeeft? Als u uw hondenvriend niet onmiddellijk naar een dierenarts kunt brengen, is het erg belangrijk om hem gehydrateerd te houden. Geef een paar keer per uur kleine hoeveelheden van een elektrolytdrank met behulp van een kleine lepel. Noteer de tijd elke keer dat u uw hond laat braken, omdat dit de dierenarts kan helpen. Analyseer uw hond en als u een van de bovengenoemde symptomen op prijs stelt, ga dan zo snel mogelijk naar een dierenarts. Het is noodzakelijk om te benadrukken dat er veel andere redenen zijn waarom een ​​hond sporadisch kan overgeven, wat geen enkele ernst oplevert. Een dag met stress of nervositeit, iets gegeten op straat dat niet goed zat, te veel water drinken, enzovoort.

Hond spuugt dik wit slijm o

hond spuugt dik wit slijm e
  1. Stairway to Heaven - Uitagenda.nl
  2. Gran canaria appartementen te huur
  3. Toyota yaris 1. 5 vvt i active automaat
  4. Hond spuugt dik wit slijm van

En hem niet te wild laten spelen maar gewoon wat rustiger aan laten doen. @JoseetjeF Ik lees dan ook niet in haar verhaaltje dat Emile moet hoesten. Vandaar dat ik bovenstaande schrijf. Maar moet wel zeggen dat ik geen ervaring met kennelhoest heb. Groetjes, Juliette en een lebber van de bullies!

JoseetjeF adult Berichten: 862 Lid geworden op: 30 apr 2011 13:12 Locatie: Op een bewoond eiland Bericht door JoseetjeF » 04 jul 2011 16:37 Dit had Betty ook aan het begin van haar kennelhoest. Hoe eerder je bij de DA bent hoe eerder je met Ab de infectie te lijf kan gaan. Ondanks Ab moet het snot en slijm er toch uit, dus daar doet Ab niets tegen. Het ziet er echt heel naar uit, slijm en schuim, zon benauwd bekkie, sterkte ermee Bart en Roos NERD!!!!!! Berichten: 6705 Lid geworden op: 21 jun 2009 20:14 Locatie: Uden Contacteer: door Bart en Roos » 04 jul 2011 17:19 Is niet altijd gezegt dat het door kennelhoest komt. Als Emile het zo zwaar blijft houden na inspanning, is het verstandig om een keelinspectie te laten doen, door een D. A die verstand van bullen heeft. (zou hem vanaf nu ook maar wat rustiger houden met dit weer) Made by Evelyn Groetjes Roos Linda273 adult Berichten: 722 Lid geworden op: 13 dec 2010 21:43 Locatie: zutphen door Linda273 » 04 jul 2011 19:01 ik zou ook het zekere voor het onzekere nemen en het erg rustig aan doen.

Doordat de slijm zo draderig is heb ik soms het idee dat hij er bijna in blijft. Alvast bedankt. Sylvia Door romila - do 07 jul 2005, 22:14 - do 07 jul 2005, 22:14 #347397 Braakt ie ook zn eten uit? Aangezien het tussendoor weggeweest schijnt te zijn durf ik ut niet te zeggen maar het eerste wat er bij me op kwam bij braken met wit taai slijm en echt nie t lekker zijn was dat gaat volgens mij nie vervolgens weer het eens bij een Berner gezien. Hou hem goed in de gaten en als je ut niet vertrouwd naar een dieren arts voor tijd het ook is! Wil je niet bang maken ook nie dat ut een torsie is, maar als dat ut wel is telt elke seconde!! Door Robian - do 07 jul 2005, 22:18 - do 07 jul 2005, 22:18 #347403 Een maagtorsie is het niet want dan had hij zich na drie kwartier niet beter gevoeld Hij eet goed en drinkt goed. Tussen zijn braaksessies door is hij net zoals normaal. Er zat tussen de eerste keer braaksessie en de tweede braaksessie bijna 12 uur. Het is trouwens doorzichtig slijm met wit schuim erdoor heen.

Wat kunnen jullie nog verder doen; een rontgenfoto van de luchtpijp laten maken i. v. m een afgeplatte luchtpijp, en/of een tracheoscopie(met een scoop in de luchtpijp kijken), een bacteriologisch onderzoek instellen van het slijm en afhankelijk van de uitkomst daarvoor behandelen.. Verder zijn er capsulen verkrijgbaar waar 3-4 middelen in zitten die de slijmproductie verminderen, de luchtwegen wat verruimen en de prikkeling in de luchtpijp verminderen (Dogaphylline die zijn alleen hier verkrijgbaar) Hopende u van voldoende informatie voorzien te hebben teken ik met vriendelijke groet, Evert van Dijk dierenarts te Nijkerk

Witte schuimkots op mijn hond: moet ik me zorgen maken? Braken bij honden komt meestal zeer vaak voor en is een veelvoorkomend kwaad in hun omdat ze puppy`s zijn. Wanneer een hond wit schuim overgeeft, kan dit om verschillende redenen te wijten zijn, dus het is het beste dat u op de hoogte wordt gebracht zodat u met goed inzicht kunt bepalen wat er gebeurt in het organisme van uw hondvriend. Als je je ooit afgevraagd hebt "Waarom mijn hond wit schuim braakt" blijf dit artikel lezen en je zult het antwoord vinden. Zien dat je hond kots witte schuim is zeker een alarmerende ervaring. De gezondheidsimplicaties van waarom honden braken wit schuim zijn verschillende en variëren van mild tot ernstig. Om deze reden is het erg belangrijk om zeker te zijn om de symptomen te controleren die gepaard gaan met het braaksel van uw hond om de onderliggende oorzaken ervan te diagnosticeren en te behandelen. Als u merkt dat uw hond witte schuim heeft overgegeven, moet u eerst goed op zijn gedrag letten, omdat de symptomen die gepaard gaan met braken van groot belang zijn en u informatie zullen geven om te bepalen hoe erg het is.

Moderator: Lizzy Door Robian - do 07 jul 2005, 21:28 - do 07 jul 2005, 21:28 #347376 Vanmorgen om half 5 werd ik wakker omdat Robbie begon te braken. Hij braakte doorzichtige slijm met wit schuim erdoor heen. Ik heb drie kwartier bij hem op de grond in de badkamer gezeten waarna het braken langzamerhand ophield. Om half 8 heeft hij gewoon zijn portie carnibest opgegeten en dolde alweer met Ian. Vanavond om vijf uur begon het weer opnieuw. Braken van doorzichtig slijm met wit schuim. Duurde weer ongeveer drie kwartier. Hij voelt zich erg ellendig als hij moet braken. Hij piept dan heel zachtjes en hij hijgt behoorlijk en likt zich continue om de bek. Het slijm is draderig. Als het over is dan knapt hij zienderogen op en merk je niets meer aan hem. Ik heb de DA gebeld en die zei dat het een virus was en dat ik wel iets op kon halen tegen het braken. Aangezien de periode van braken te overzien is heb ik dat dus niet gedaan. Kent iemand deze symptomen? Is het daadwerkelijk een virusje? Weet iemand of ik het Robbie tijdens het braken wat makkelijker kan maken?

Nog even afwachten dus, en ondertussen probeer ik hem gewoon rustig te houden, en niet te lang laten spelen met andere honden. peter/danielle veteraan Berichten: 2639 Lid geworden op: 04 jan 2009 19:47 Locatie: Zuid holland door peter/danielle » 08 jul 2011 22:50 Hier ook met Vito, hij is inmiddels ook al in Sleeuwijk geopereerd na een keelinspectie, maar met zijn veel te nauwe luchtpijp kan hij gewoon maar heel weinig inspanning hebben en ook de warmte kan hij slecht aan. Slijm spugen en ook geregeld zijn voeding bij warmte of inspanning. Denk dat het gewoon slijm is door de irritatie in de keel door het hijgen door zijn te nauwe luchtpijpje, gewoon heel zielig en niets meer aan te doen, alleen maar altijd rustig houden en dan is hij nog niet eens 2 jaar oud groetjes Daniëlle

Belangrijke waarschuwing Een episode met braken hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn, maar als deze braaksel voortdurend optreedt, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw vertrouwde dierenarts of de dichtstbijzijnde dierenarts. Het is raadzaam om geen maagzuurremmers of medicijnen toe te dienen om de maag te kalmeren, omdat dit het schuim en ook het braken kan verergeren.

Wat is kennelhoest? Kennelhoest is een besmettelijke hondenhoest. Het is een zeer besmettelijke infectie van de voorste luchtwegen Het wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. Zowel virussen, bacteriën, stress, hygiëne en huisvesting spelen een rol. De belangrijkste verwekkers zijn het parainfluenza virus en de bordetella bronchiseptica bacterie. Wat zijn de symptomen? De hond krijgt een droge, luide hoest. Vaak wordt er dik wit slijm opgegeven. Soms kunnen de hoestbuien zo heftig zijn dat ze gepaard gaan met kokhalzen en/of braken. Over het algemeen zijn de honden verder niet ziek en zijn ze nog wel levendig, actief en hebben een goede eetlust. De hoestbuien kunnen wekenlang aanhouden en er bestaat een risico dat uiteindelijk een longontsteking ontstaat. Uw hond zal dan duidelijk ziek zijn. Vooral pups, zieke en oudere honden lopen dit risico. Hoe vindt besmetting plaats? Overdracht vindt plaats via de lucht of door rechtstreeks contact (bv. snuffelen). Ook via indirect contact met bijvoorbeeld mensen kan overdracht plaatsvinden.