De Aanval Op De Natiestaat Recensie

September 11, 2021
  1. De aanval op de natiestaat van Thierry Baudet kopen? – Shoptiment
  2. De aanval op de natiestaat recensie de
  3. De aanval op de natiestaat (e-Book) - Thierry Baudet | Boeken.com

De gevaren van de multiculturele samenleving en de gevolgen daarvan die nu zichtbaar worden en in de toekomst nog groter zullen zijn. Over hoe de multiculturele samenleving het zaad kan zijn voor nare, slechte vormen van nationalisme, niet het soort nationalisme wat Thierry Baudet, en ik ook, wenselijk acht. door MWan op 20 mei, 2017 Bedankt voor je feedback! 3 persoon vond deze recensie nuttig 3 personen vonden deze recensie nuttig 3 van de 3 mensen vond(en) deze recensie nuttig Een goed betoog en argumenten voor de waarde en de bescherming van de natiestaat en haar bedreigingen vanuit de moderniteit; supranationalisme en multiculturalisme. Hier en daar werd de kern verlaten door omslachtigheden citaten uit de literatuur. Dit mag van mij wat kernachtiger blijven. Niettemin een waardevolle bijdrage aan het debat en denken. Jan de wit 4 augustus, 2019 0 persoon vond deze recensie nuttig 0 personen vonden deze recensie nuttig 0 van de 0 mensen vond(en) deze recensie nuttig Glasheldere introductie in de geschiedenis van Europa vanaf de Frans~Duitse oorlog.

De aanval op de natiestaat van Thierry Baudet kopen? – Shoptiment

Anders gezegd: het is geen hoogstaand boek over een verdomd belangrijk thema. Je vraagt je af wat er mis is gegaan. Het lijkt er in ieder geval op dat Baudet overambitieus is geweest. Baudet is simpelweg nog niet ver genoeg in zijn ontwikkeling om een zo breed boek over het supranationalisme te schrijven. Zo'n boek vergt decennia aan academische schrijfervaring en vele jaren denkwerk. Je kan dat met de beste wil van de wereld niet als proefschrift doen, en het resultaat laat goed zien waarom: het is, uiteindelijk, een uitermate oppervlakkig verhaal dat van anekdotes aan elkaar hangt en niet stapsgewijs analyseert maar poneert; Baudet heeft zijn ideologische driften nog niet onder controle. Daarnaast lijkt het erop dat Baudet zich veel te veel omringd heeft met gelijkgestemden. Daardoor blijft de andere kant van het debat een soort vage karikatuur op de achtergrond – een stropop op wie je ieder beeld dat je niet aanstaat kan projecteren. Goede wetenschappers gaan bij voorkeur daar heen waar ze hun intellectuele tegenstrevers vinden die geneigd zijn een andere kant op te denken dan zijzelf.

De democratische rechtsstaat 8. Drogredenen die de aanval begeleiden 9. Zonder 'wij' gaat het niet Noten Bibliografie Woord van dank Register Live events bij dit boek... Ruis & de kunst van het kritisch denken Mensen die dit boek kochten, kochten ook... Thierry Baudet € 15, 99 Ars Aequi Libri € 39, 50 F. G. H. Kristen € 67, 00 Martin Scharenborg € 25, 19 Rob ter Haar € 30, 50 € 61, 75

Realisme en trouw aan de democratische rechtsstaat gebieden dat men nu vasthoudt aan de natiestaat, temeer daar de supranationale praktijk heimelijk en zonder democratische controle of mandaat alsnog een soort superstaat lijkt te realiseren, simpelweg omdat het falen van de supranationale maatregelen (denk aan de eurocrisis) dat vereist. Het vasthouden aan de natiestaat, maar misschien moeten we al zeggen: het terugkeren naar de natiestaat brengt ook een terugkeer naar het nationalisme met zich mee. Baudet gebruikt het woord neutraal, maar dat het nauwelijks nog een neutraal woord is, blijkt al uit het feit dat hij het moet afzetten tegen een ongewenst "intolerant, gesloten nationalisme". De grote vraag is of een en ander zich wel zo makkelijk laat scheiden. Zie Wilders, wiens nationalisme onmiskenbaar elementen van intolerantie bevat. Iets dergelijks doet zich ook voor bij het onderscheid tussen nationalisme en imperialisme, dat Baudet maakt om aan te tonen dat de natiestaat niet de schuld draagt voor de beide wereldoorlogen.

De aanval op de natiestaat recensie de

Mr. Thierry Baudet (1983) studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde, samen met Michiel Visser, de succesvolle essaybundels Conservatieve vooruitgang en Revolutionair verval. Daarnaast is hij columnist voor nrc Handelsblad. De aanval op de natiestaat is een Nederlandse bewerking van het proefschrift dat hij schreef onder Paul Cliteur en Roger Scruton. 'Scherpzinnig en belangrijk boek. ' Theodore Dalrymple 'Reality check voor Europa. ' Frits Bolkestein Titel: Aanval op de natiestaat Mediatype: Boek Paperback Taal: Nederlands Druk: 1 Aantal pagina's: 240 Uitgever: Prometheus, Uitgeverij NUR: Afmetingen: 212 x 137 x 39 Gewicht: 578 gr ISBN/ISBN13: 9789035137530 Intern nummer: 20136172 'Scherpzinnig en belangrijk boek. ' Theodore Dalrymple 'Reality check voor Europa. ' Frits Bolkestein Dit artikel is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.

de aanval op de natiestaat recensie en

Opdat het recht niet als willekeur wordt ervaren, is er een zekere gemeenschappelijkheid nodig tussen rechters en strijdende partijen. En, men voelt het al aankomen: die gemeenschappelijkheid is alleen te vinden binnen de natiestaat. Alleen daar is een concrete verbondenheid mogelijk, die ontbreekt in de abstracte, quasi-universele, in wezen technocratische sfeer van het supranationale 'Europa'. Is er dan geen nationaal Europa mogelijk? In de jaren dertig verwachtte Julien Benda, oog in oog met de fascistische dreiging, alle heil van een 'Europese natie'. En nog altijd zijn er mensen die een Verenigde Staten van Europa bepleiten, waarbij de soevereiniteit niet zozeer wordt ondermijnd als wel verplaatst. In principe is zoiets mogelijk, maar wenselijk acht Baudet het niet, omdat een Europese nationale identiteit ontbreekt. Niemand identificeert zich met 'Europa'. En dat zo'n Europese nationale identiteit op korte termijn zou ontstaan, beschouwt Baudet "als grenzende aan het krankzinnige en in elk geval volkomen losstaand van de realiteit".

De aanval op de natiestaat (e-Book) - Thierry Baudet | Boeken.com

de aanval op de natiestaat recensie een
  1. Sint Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn Adres
  2. De aanval op de natiestaat recensie 2018
  3. De aanval op de natiestaat recensie pdf
  4. De aanval op de natiestaat – Quo Vadis

Je hebt van die boeken die je met een zekere onrust gaat lezen omdat je vreest dat ze met goede argumenten gehakt gaan maken van een idee waar je gevoelsmatig wel sympathie voor hebt. Voor een kosmopolitische cultuurrelativist als ondergetekende was De Aanval op de Natiestaat van Thierry Baudet zo'n boek. Baudet claimt – in het boek (een vertaling van zijn proefschrift), en in de publiciteit die hij rondom zijn promotie ontketend heeft – aan te tonen dat Europese elites sinds de Tweede Wereldoorlog een systematische aanval op de natiestaat hebben ingezet en dat de daaruit voortvloeiende supranationale organisaties zoals de WTO, het Europese Hof van de Rechten voor de Mens en met name de EU een ontwikkeling zijn die uiteindelijk meer kwaad dan goed brengen zal. Baudet betoogt onder meer dat we terug moeten keren naar een Europa van soevereine natiestaten die zich niet supranationaal verbinden maar internationaal samenwerken.

Bekijk dan de boeken top 10.